Stort intresse för vår vätgasbaserade teknologi i världens ledande vätgasekonomi

I dagarna presenterade GreenIrons vd, Edward Murray, företagets vätgasbaserade teknologi för reduktion av järn, stål och icke-järnmetaller vid ”H2Symposium 2022”. Inför en grupp industrimän, forskare och politiker, intresserade av energieffektivisering, med Norges energiminister Jan Christian Vestre i spetsen. Alla deltagare hade ett tydligt, gemensamt mål om att skapa en framtida, icke-kolbaserad, cirkulär ekonomi.

Konferensen hölls i Europas en gång största kraftverk, i den natursköna bruksorten Tyssedal, vid foten av Hardangervidda. Det är helt uppenbart att Norge är på god väg att inta tätpositionen som världens ledande gröna vätgasekonomi, vilket tydligt återspeglades i publikens stora intresse för GreenIrons 100 procent koldioxidfria process.

Några av Norges största industriföretag jobbar intensivt för att ersätta fossila råvaror med grön vätgas och antalet betydande vätgasprojekt närmar sig nu 50. En av flera banbrytande teknologier som presenterades står energibolaget TechnipFMC bakom. Projektet handlar om vätgaslagring på havets botten med det passande namnet Deep Purple.